tiistai 1. heinäkuuta 2014

Sportvacation - Vuokatti


Hellurei !

Oon siis tosiaanki lomaillu täällä Vuokatissa urheiluopistolla perjantaista asti. Majaillaan täällä tuttavan omistamassa hotellihuoneistossa, enkä kyllä löydä valittamisen aihetta, sen verran hieno kämppä meillä on käytössä. Alunperin en ollut lähdössä tänne mukaan ollenkaan, tai ehkä ainakin vasta ison vastaan tappelemisen ja valitusmäärän jälkeen. Mieli kuitenkin muuttui kun suunnitelmissa oli huristaa tänne broidin kanssa kahestaan ekaksi viikonlopuksi, ja loppujen lopuksi suostuin jäämään koko viikoksi pienoisen lahjonnan jälkeen. Tosin ihan perjaatteesta pidin lievästi myrtsiä ilmettä ekana päivänä :-D
Täytyy kuitenkin myöntää, että täällä on ollut ihan huippu kivaa ja sää on ollut ihanan lämmin pitkän sateisen jakson jälkeen. Joka päivä on paistanut aurinko vähintään puoli päivää ja vaikka joka päivälle oli lupailtu pieniä kuuroja, ne eivät osuneet kohdalle ollenkaan. Oon siis tosiaankin kuluttanut terassia aurinkoa ottaen joka päivä ja imenyt itteeni mahdollisimman paljon D-vitamiinia. Täytyyhän mun yrittää kiriä viimekesän rusketusmäärä kiinni ;) Kolmeen kertaan uskaltauduin jopa uimaan, vaikka vedet onkin ihan hyytävän kylmät kylmien viikkojen jäljiltä. Meidän huoneistolta on rantaan matkaa noin 20 metriä -pelkät rappuset alas vedenrajaan- ja tää paikka oliskin ihan huikee rantalomakohde jos olis vielä vähän lämpösempää.











kaks ninjaa.





maisemat terassilta

Tästä opistolta lähtee joka suuntaan upeita pururatareittejä ja polkuja ja oonki päästäny täälä mun sisäisen urheilijan valloilleen. Yleensähän mulla ei oo talleilun takia hirveemmin ylimäärästä aikaa ja energiaa käydä lenkillä ja oon myöski sairastellu nyt syksystä asti tosi paljon. Tykkään kuitenki käydä juoksemassa ja täälä kun mulla on vapaata aikaa vaikka kuinka paljon, oon käyny nyt joka päivä kaks tai kolme kertaa lenkillä. Useimmat reitit kiertää 10-15 km tonne Vuokatin vaaran huipulle ja takasin, ja laskettelureittejä kiivetessä on saanu oikeesti läskit liikkeelle. Saa nähä jaksanko mä jatkaa säännöllistä lenkkielyä vielä sit kotonakin.



Tän aamun Sapporo-lenkki vaaralle ja takasin.




Lauantaina mentiin äitin kans broidin harkan ajaks Sotkamon keskustaan ja alkuun se näytti ihan yhtä surkeelta kun Orimattilakin, siellä ei pahemmin kylärinkiä huristeta. Ihan keskustassa oli kuitenkin tunnettu pesiskenttä ja sielä oli sattumoisin meneillään just pesisharjotukset mitä seurailtiin jonkun aikaa. Ihan keskustan vieressä oli myöskin ihan tajuttoman hieno Hiukan uimaranta, jossa hiekkarantaa jatkuu monta sataa metriä, vesi on melko kirkasta ja polvenkorkuista sadan metrin päähän. Hitusen hienompi kun Olan ankkis, mutta sijainniltaan ihan verrattavissa -tollanen Olaan !



Perimmäinen syyhän tulla tänne siis oli pikkusiskon ampumahiihtoleiri.








Huomisen ohjelmassa on islanninhevosvaellus pikkusiskon kanssa, ja luultavasti löhöilyä, sillä tännekkin on luvattu nyt vähän sateisimpia ilmoja.

Palailen blogin puolelle uuden postauksen kanssa vielä loppuviikosta, sillä kuvailen luultavasti vielä jonkun verran täällä Vuokatissa. Siihen asti, moikka ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti