torstai 24. heinäkuuta 2014

Strawberry smoothie

Pari päivää sitten löysin yhdestä blogista hyvän kuuloisen smoothie-ohjeen ja eilen illalla päätin kokeilla sitä itsekin. Alkuperäisessä ohjeessa oli hiukan eri ainekset, mutta päätin vähän soveltaa oman maun mukaan.

Tarvitset:    (5 hlö)
~tuoreita mansikoita 1l     
~omenoita 2 kpl               
~kiiviä 2 kpl                    
~maustettua rahkaa 2 prk

1. Ensimmäisenä kuorin hedelmät ja postin mansikoista kannat.







2. Laitoin kaikki kattilaan, toki mikä vain tarpeeksi iso astia käy -itse tein melko ison määrän, jotta koko perheelle riitti- ja lorautin sekaan vähän omenatuoremehua, ettei smoothiesta tule liian paksua.



3. Seuraavaksi survoin hedelmät sauvasekoittimella, mutta tottakai jos sattuu omistamaan tehosekoittimen, niin sekin käy hyvin.


4. Viimeisenä laitoin sekaan rahkan, jota mulla tosiaan oli kaks purkkia ison annoksen takia. Toinen oli maustettu vaniljarahka, mutta toinen ihan maustamaton maitorahka, koska ajattelin että smoothiesta saattaisi helposti tulla liian makea.


5. Sekoitin smoothien tasaiseksi ja kaadoin laseihin tarjolle. Koristeeksi voi laittaa esim. mansikkaa, kiiviä tai mysliä annoksen pinnalle.


Smoothiesta tuli kivan raikasta, eikä ollenkaan liian makeaa. Kiivi puski maullaan aika vahvasti läpi ja sitä olisi saanut olla ehkä vähän vähemmän. Muuten smoothie oli kuitenkin tosi hyvä ja täyttävä, suosittelen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti